Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

DSP İL BAŞKANI GÖRDEBİL’DEN PARTİLİLERİNE ÇAĞRI

DSP İL BAŞKANI GÖRDEBİL’DEN PARTİLİLERİNE ÇAĞRI

Adalet,ahlak ve Asalet için Ankara Kurultayındayız

DSP IL BASKANI GÖRDEBIL’DEN PARTILILERINE ÇAGRI

Adalet,ahlak ve Asalet için Ankara Kurultayindayiz

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana Il Baskani Selami Gördebil, olagan kurultaylarini 15 Aralik  Pazar günü  Nazim Hikmet Kongre Merkezinde yapacaklarini bildirdi.

 

Kurultaylar, Parti'nin bayramidir diyen  Demokratik Sol Parti (DSP) Adana Il Baskani Selami Gördebil 15 Aralik  Pazar günü  Nazim Hikmet Kongre Merkezinde yapilacak olan 11. Olagan Kurultayini tüm Partilileri davet etti. Gelmek isteyen Adanalilar için 14 Aralik aksami saat 10;30’da Adana Büyüksehir Belediyesi önünde otobüslerin kalkacagini ifade eden Baskan Gördebil,DSP'nin Türkiye halki için bir ihtiyaç oldugunu vurgulayarak, partilerinin köklü bir geçmise sahip oldugunu dile getirdi.

 

Gördebil, 'DSP eskiden umuttu, simdi zorunluluk. Bugün ülkemizin içinde bulundugu sartlar geregi DSP'nin ne kadar aranir oldugu bir gerçek. DSP'nin halkçilik, laiklik anlayisina ihtiyaç var. Komsularla sifir sorunlu dis politika anlayisina ihtiyaç var. DSP'nin üretim ekonomisine, insan haklari ve özgürlük anlayisina ihtiyaç var.' ifadelerini kullandi.

 

'Ecevit'in söylemiyle örtüsen bir DSP'

Baskan Gördebil, DSP'nin milliyetçi, vatansever bir sol parti oldugunu vurgulayarak, söyle konustu:

 

'Sahte, sözde milliyetçilikten uzakta, Ecevit'in söylemiyle örtüsen, 'milliyetçiligi bos duvarlara degil, Ege'nin deniz yataklarina, Kibris'in Besparmak Daglari'na, orta Anadolu'nun hashas tarlalarina yazmis' bir siyaseti yeniden hayata geçirebilecek bir DSP'yi gelecek dönem yeniden halkin gündemine sokma mecburiyetimiz var. Çünkü Türkiye çok kan kaybediyor. Vatanseverlik konusunda hiçkimse demokratik solcularin ve demokratik sol politikalarin önüne geçemez. Emekten, üretimden, hakça paylasimdan, insan haklarindan, inançlara saygili laiklikten yana bir sol parti olarak DSP, 2023 seçimlerinde yeni vizyonuyla halkin karsisinda olacaktir.'dedi

 

 

Baskan Gördebil yapilacak kurultay hakkinda da bilgi vererek sunlari söyledi.

 

 11. Olagan Kurultayi, ilgili kurullarin belirlenmesinin ardindan saat 10.00'da Genel Baskan Önder Aksakal'in konusmasiyla baslayacak.

 

Partiyi 2023'te yapilmasi planlanan seçimlere tasiyacak kadrolarin belirlenecegi kurultayda, genel baskanlik yarisinda Aksakal'in tekrar aday olmasi bekleniyor.

 

Ana temasi 'adalet, ahlak ve asalet' olacak kurultayda, partinin gelecek süreçteki yol haritasi da olusturulacak.

 

 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu